Erik-Jan Mauritsz: ‘Combineren van coördineren en service verlenen’

04-04-2024

Van Puijenbroek Installaties - Erik-Jan Mauritsz

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Erik-Jan Mauritsz is service coördinator bij Van Puijenbroek Installaties. Na een aantal jaar als servicemonteur te hebben gewerkt, heeft hij al sinds het begin van de eeuw de service coördinatie op zich genomen. In dit interview stelt hij zich voor en legt hij uit wat zijn werk inhoudt. Hij is al 31 jaar actief bij ons!

In de praktijk vormt het verlenen van service zeker zo’n groot onderdeel als de coördinatie.

Dynamische rol
Erik-Jan: “Mijn rol is vrij dynamisch. Ik werk op kantoor, maar los ook zelf storingen op. Ik ben een soort vliegende keep, bijspringen waar nodig. Veel van mijn werk bestaat uit het reageren op acute servicevragen. Wanneer onze monteurs zijn ingepland voor onderhoud, los ik de storingen zelf op.”

Boeiend werk
“Elke dag is anders”, vertelt Erik-Jan. “Dat gevarieerde spreekt mij enorm aan. Een goede diagnose stellen is cruciaal en dat vergt goede communicatie met onze klanten. Inlevend vermogen is heel belangrijk. Ik moet mij kunnen inleven in de klant en hun situatie. Wanneer zij bijvoorbeeld ervaren dat een installatie herrie maakt, dan is het aan mij daar een oplossing voor te vinden!”

Elektrotechnische achtergrond
Erik-Jan heeft een elektrotechnische achtergrond, wat hem een andere kijk geeft op installatieproblemen dan een monteur met een meer mechanische achtergrond. “Ik begon bij een gereedschapmakerij als onderhoudsmonteur en maakte de overstap naar de elektrotechniek bij nieuwbouwprojecten. Van daaruit ben ik bij Van Puijenbroek Installaties terechtgekomen.”

Kennis up-to-date houden
Hij vervolgt: “Veel monteurs hier bij Van Puijenbroek Installaties zijn ook goed bekend met elektrotechniek. Dat is echt een voordeel in deze tijd, waarin de nadruk in de installatietechniek steeds meer verschuift van mechanisch naar elektrisch. Daarom is het belangrijk dat monteurs servicetaken uitvoeren. Dat houdt hun kennis up-to-date. Het gevolg van meer elektronica is ook dat er meer storingen zijn.”

Ontwikkelingen in het vakgebied
Erik-Jan: “De ontwikkelingen in de installatietechniek gaan continu door en dat maakt het vak zo interessant. Van gas- en waterinstallaties gaan we steeds meer naar regeltechniek, en het op afstand beheren van installaties wordt de toekomst. Het draait allemaal om de klant ontzorgen, ook al brengt dit extra werk met zich mee. Het is mijn ambitie mijn kennisniveau op orde te houden!”

Bij Van Puijenbroek Installaties zijn we altijd op zoek naar technische talenten. Spreekt het verhaal van Erik-Jan je aan? Bekijk dan eens onze vacaturepagina. We nodigen je graag uit voor een kop koffie.

Neem contact met ons op!