Frank van Gestel: een kwart eeuw service monteur!

25-01-2024

Van Puijenbroek - Frank van Gestel

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Onze service monteur Frank van Gestel heeft afgelopen juni al zijn 25-jarig jubileum als medewerker bij Van Puijenbroek Installaties gevierd. Alle reden dus onze service monteur naar zijn ervaringen en motivaties te vragen!

Frank heeft al die vijfentwintig jaar dezelfde functie bekleedt.

Achtergrond als elektricien
Frank is inmiddels 49 jaar oud en kwam 25 jaar geleden met een achtergrond als elektricien terecht bij Van Puijenbroek Installaties. “Destijds zochten ze iemand met elektrotechnische kennis, meer dan een installateur. Bij storingen is vaak sprake van elektrische problemen.”

Logisch nadenken
Frank: “Ik heb veel bijscholing gevolgd, zowel bij fabrikanten als reguliere opleidingen, en ook de specifieke cursussen naar CO-certificering en koeltechnieker. De meeste problemen los ik op met mijn handen en door logisch nadenken. Daarnaast kan ik altijd terugvallen op mijn collega’s, samen komen we er vrijwel altijd uit.”

Op zoek naar monteurs
“Terugkijkend op de afgelopen 25 jaar, ben ik blij met mijn loopbaan”, zegt Frank. “Ik heb de ontwikkelingen in het vakgebied meegemaakt. En ik heb gemerkt dat het de laatste jaren steeds lastiger is goede medewerkers te vinden. We kunnen nog wel een paar goede monteurs gebruiken.”

Goede sfeer
Van Puijenbroek Installaties blijft dan ook op zoek om het team te versterken. “Wat ik vooral waardeer, is de sfeer binnen het bedrijf! Het is een klein bedrijf, waar we elkaar goed kennen. De meeste collega’s komen ook uit de buurt van Alphen. Zelf woon ik met mijn vrouw, dochter en zoon in Tilburg.”

Veelzijdige kracht
Zijn brede kennis maakt hem een veelzijdige kracht. “Klanten kunnen voor alles bellen, van luchtbehandeling en airconditioning tot cv-installaties. Van alle merken! Ik geloof dat de beste manier om te leren door ervaring komt. Ik werk zelfstandig: het is een mix van vaste onderhoudsafspraken en het oplossen van dringende storingen.”

Gewend aan afwisseling
Frank: “De afwisseling maakt mijn werk zo leuk. Geen dag is hetzelfde! Ik ben gewend geraakt aan die afwisseling. Het houdt mij scherp en enthousiast. In juni hebben we mijn jubileum gevierd met een diner en een borrel. Mijn gezin was daar ook bij en het was erg gezellig. En gezelligheid is precies mijn hobby! Op naar de volgende 25 jaar!”

Ben jij op zoek naar werk in de installatietechniek en heeft het verhaal van Frank je interesse gewekt? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Neem contact met ons op!