Stapsgewijze verduurzaming cultureel centrum Den Heuvel

09-04-2024

2240559 Van Puijenbroek April Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Wij hebben in overleg met alle betrokken partijen een plan opgesteld voor de stapsgewijze verduurzaming van cultureel centrum Den Heuvel in Alphen. Dit centrale punt dient als ontmoetingsplek voor een breed scala aan activiteiten, zoals vergaderingen, optredens en repetities.

De uitvoering van de plannen is afhankelijk van de bijdrage van betrokkenen.

Lokale sponsors
De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, waarbij lokale sponsors, zoals wijzelf, een belangrijke rol spelen. De eerste stap in het proces wordt mede mogelijk gemaakt door subsidie van de gemeente voor de installatie van zonnepanelen. Bij de uitvoering van deze stap spelen wij geen rol.

Comfort
De tweede fase bestaat uit het vervangen van cv-ketels en luchtbehandelingskasten. Dat is een essentiële stap in het moderniseren van de vergaderruimtes die het centrum verhuurt. Deze aanpassingen zorgen dat de drie vergaderruimtes weer voldoen aan de huidige normen en eisen op het gebied van duurzaamheid en comfort. 

Theaterzaal
In 2025 heeft de derde en meest ingrijpende fase van het project plaats. Daarbij worden de overige ruimtes van het centrum verduurzaamd. Dit zijn ingrijpende maatregelen, met name in de theaterzaal. Het gebouw is al wat ouder en voldoet inmiddels niet meer aan actuele ventilatie- en comforteisen.

Airsocks
Daartoe passen we innovatieve oplossingen toe, zoals ‘airsocks’, textiele luchtverdeelslangen. Dit in combinatie met luchtbehandelingskasten, waarbij de koeling wordt aangedreven door warmtepompen. Wij verzorgen de installaties, zodat bezoekers en gebruikers voortaan optimale omstandigheden ervaren.

Uitvoering
De uitvoering van de tweede fase is gepland voor dit jaar, net voor of na de bouwvak, en neemt ongeveer zes weken in beslag. Hoewel het meeste werk in de voorbereiding zit, is ook de uitvoeringsfase intensief. Na grondig overleg zijn deze duurzame oplossingen gekozen, die het comfort in het cultureel centrum aanzienlijk verbeteren.

Wilt u aanvullende informatie over onze betrokkenheid bij de verduurzaming van het cultureel centrum in Alphen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op!