Tesfa leert én werkt als monteur!

17-05-2024

Van Puijenbroek Installaties - Tesfa

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Tesfa Michael zit in de laatste fase van zijn mbo-opleiding installatietechniek, niveau 2. Het afgelopen half jaar heeft hij via een werken-leren traject bij ons gewerkt. Na zijn diplomering sluit hij volledig aan bij ons team. In dit interview vertelt hij over zijn opleiding, werk en hobby’s.

Tesfa is 23 jaar oud en woont in Tilburg.

Diploma
“Dit is mijn laatste schooljaar”, zegt Tesfa. “Over een paar weken ben ik klaar en heb ik mijn diploma! Ik heb nog een afrondend gesprek te gaan, maar alle praktijkopdrachten en vaktheorie zijn goedgekeurd. Na mijn diploma mag ik bij Van Puijenbroek Installaties blijven werken.”

Warmtepompen
Tesfa: “Bij Van Puijenbroek Installaties houd ik me bezig met het aansluiten van warmtepompen of ketels, meestal bij particulieren of in nieuwbouwprojecten. Ik werk vaak samen met dezelfde collega, maar soms help ik ook andere collega’s.” Hij vervolgt: “Het werken hier bevalt mij honderd procent! Ik word goed geholpen door iedereen en ik heb echt het gevoel dat ik veel leer. En de sfeer met mijn collega’s is ook goed.”

Ambities
“Ik heb gekozen voor montage en wil mijn werk zo goed mogelijk doen. Ik vind het leuk om aan warmtepompen te werken en doe dit nu nog samen met een collega. Mijn ambitie is om zelfstandig te werken. Ze willen me hier graag houden, en misschien ga ik nog een opleiding volgen in dezelfde richting, maar dan op een hoger niveau.”

Vrije tijd
Tesfa: “Ik woon in Tilburg en heb een auto van de zaak. Nog niet zo lang geleden heb ik een kamer gevonden waar ik zelfstandig woon. In mijn vrije tijd ga ik uit met vrienden en familie, en ik zwem om fit te blijven, soms alleen en soms met vrienden.”

Maakt het verhaal van Tesfa je nieuwsgierig naar werken in de installatietechniek? Neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, of bekijk de vacatures.

Neem contact met ons op!