‘Trots op ons werk aan de Margriethal!’

16-01-2024

2231602 van Puijenbroek   content januari   Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

In opdracht van Van der Horst aannemers uit Mill, en in samenwerking met de gemeente Gilze en Rijen realiseren wij de werktuigbouwkundige installaties voor de Margriethal in Rijen. Op de plek van het voormalige sportcomplex Tropical in Rijen, is een nieuwe sporthal gebouwd.

De sporthal is bestemd voor gymlessen van scholen, trainingen van sportverenigingen en activiteiten voor speciale doelgroepen.

Duurzaam & energieneutraal
Het complex is bijzonder duurzaam en volledig energieneutraal gebouwd. Wij hebben de werktuigbouwkundige installaties verzorgd. Dat betekent dat we voor verwarming van het gebouw hebben gekozen voor een cascade opstelling met vier lucht water warmtepompen. Dit wordt gecombineerd met een afgiftesysteem van vloerverwarming voor de kleedlokalen en stralingspanelen voor de hal.

Meer rendement
Naast het cv-systeem is ook een energiezuinige luchtbehandelingsinstallatie aangebracht, met warmteterugwinning en een aansluiting op de stralingspanelen. Daardoor wordt nog meer rendement gehaald. Voor de warmwaterinstallatie is een CO₂ warmtepomp van Mitsubishi toegepast. In combinatie met twee vijfhonderd liter warm water boilers, worden warmwatertemperaturen bereikt tot negentig graden, waarmee we de installatie ook periodiek kunnen reinigen.

Optimale legionella preventie
Dit wordt gerealiseerd in combinatie met het volautomatisch spoel en reinigingssysteem van De Melker. Daarmee is optimale legionellapreventie gegarandeerd. Het systeem van De Melker sluit naadloos aan bij de sanitaire voorzieningen en de overige installaties. Daar is ook rekening gehouden met sanitaire ruimte voor mensen met een beperking, zodat de hal voor iedereen gebruiksvriendelijk is en goede mogelijkheden biedt voor het sporten.

In BIM uitgewerkt
Het project is in BIM uitgewerkt. Zo werden al vroegtijdig eventuele problemen inzichtelijk en konden we bijtijds aanpassingen doorvoeren. Het gevolg was dat de uitvoeringsplanning vanaf het begin duidelijk en inzichtelijk was. De grootste uitdaging was het relatief korte tijdsbestek waarbinnen het werk gerealiseerd moest worden.

Goede samenwerking
Door de goede en prettige samenwerking met de verschillende partijen, is de planning nooit in gevaar geweest. Ondanks enkele kritieke momenten en onvoorziene omstandigheden. Dat heeft niet tot grote problemen geleid: we hebben de installaties volgens afspraak opgeleverd. De nazorg en garantie houden we met onze eigen serviceafdeling met gecertificeerde en opgeleide mensen in eigen beheer.

Op afstand monitoren
Daar hebben we in het ontwerp van de installaties rekening mee gehouden. Daardoor kunnen we de gebruiker en de klant optimaal van dienst zijn. De installatie is zodanig ingericht, dat met behulp van het gebouwbeheersysteem de installaties op afstand gemonitord en gecontroleerd kunnen worden. Zo is ook de nazorg geborgd en bieden wij een extra dienst aan onze opdrachtgevers. Eventuele storing kan vaak al van afstand worden opgelost. Dit zijn de klussen waar we het voor doen en waar we met zijn allen oprecht trots op zijn! 

Solliciteren
Herken jij deze uitdagingen en wil je deel uitmaken van een team dat de kwaliteit van hoogwaardige installaties voorop stelt? Waar je elke dag met plezier naar je werk gaat en geen dag hetzelfde is? Wij zoeken versterking! Zowel voor het montageteam, als voor de service- en onderhoudsafdeling. Van Puijenbroek Installaties biedt een prettige werkomgeving, met veel verantwoordelijkheid, veel vrijheid, een marktconform salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Beschik je niet over de juiste papieren of opleidingen? Ook dan bieden wij mogelijkheden. We gaan graag het gesprek aan! Neem voor meer informatie contact op.

Neem contact met ons op!