Uw cv-ketel vervangen?

06-02-2024

2240077 Van Puijenbroek 06 02 Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Stelt u zich eens voor: uw huidige cv-ketel is aan vervanging toe. Wat is dan de verstandigste keuze? Een nieuwe cv-ketel installeren? Of maakt u de overstap naar een (hybride) warmtepomp?

Natuurlijk is de warmtepomp de meest duurzame en energiezuinige oplossing. De installatie is wel afhankelijk van een aantal factoren. Moet ik extra isoleren? Moet ik stroomvoorziening aanpassen? Is het verstandig zonnepanelen te plaatsen? Zomaar een aantal vragen die boven komen. De mogelijkheden en de beste keuzes zijn namelijk afhankelijk van uw woning, uw persoonlijke wensen en uw budget. 

2026
Is uitstellen verstandig en kan dat überhaupt nog? Kunt u de werkzaamheden juist beter naar voor halen? Of maakt u nu de keuze om duurzamer te zijn? Feit is dat vanaf 2026 overstappen op een warmtepomp en een duurzame installatie verplicht wordt als u uw cv-ketel wilt vervangen.

Duurzaam alternatief
Wanneer uw huis nog lang niet geschikt is voor een duurzaam alternatief, kan de investering behoorlijk oplopen. Bijvoorbeeld wanneer heel uw woning extra geïsoleerd moet worden. Dat kan flink oplopen in de kosten. Daarom is het soms verstandiger is om vóór 2026 uw oude cv-ketel te vervangen door een nieuwe ketel.

Levensduur
Een nieuwe cv-ketel heeft een levensduur van gemiddeld vijftien jaar: daarmee kunt u weer een tijd vooruit. Het milieu is echter ook heel belangrijk, en daar kunnen we op voorsorteren. Wilt u nu al stappen zetten richting een toekomst zonder cv-ketel? Dan kunt u bijvoorbeeld beginnen met een aantal bouwkundige werkzaamheden, zoals het isoleren van de woning, en het plaatsen van HR++ glas. De extra beschikbare subsidies geven u extra mogelijkheden waarmee dit een stuk aantrekkelijker wordt. 

Advies
Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuzes. We benoemen de voor- en nadelen en maken graag voor u een aanbieding op maat. Naast advies, installeren we diverse systemen en oplossingen in eigen beheer. Bovendien kunnen wij ook de nazorg voor uw installatie verzorgen. Zelfs beheer op afstand behoort tot de mogelijkheden.

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Neem contact met ons op!