'De bloei van Krispijn' te Dordrecht

Vraag

Eind 2018 is Van Hoften op verzoek van Trebbe Groep BV toegevoegd aan het bouwteam om 76 woningen in Dordrecht te realiseren. Bouwbedrijf Trebbe was voor toekomstige projecten in West-Nederland op zoek naar nieuwe partners. Het bedrijf had positieve berichten over Van Hoften uit de markt vernomen. Na een eerste kennismaking zijn we de prijsvorming gestart en begin 2019 is prijsovereenstemming bereikt.

Het project ‘De bloei van Krispijn’ aan de Patersweg te Dordrecht bestaat uit 76 woningen, te weten 38 huurwoningen en 38 koopwoningen.

Alle 76 woningen zijn inmiddels gasloos opgeleverd. De verwarming in deze woningen is middels stadsverwarming gerealiseerd.

werken bij van Hoften

Advies

Door een externe adviseur werden de randvoorwaarden al in een vroegtijdig stadium bepaald.

Aan de hand van deze voorwaarden is er een bestek geschreven. Van hieruit heeft Van Hoften de installatieconcepten ontworpen.

Werkzaamheden

Van Hoften heeft de opdracht gekregen voor het verzorgen van zowel de W- als de E-installaties. In de 76 woningen heeft Van Hoften de zowel de sanitaire- en verwarmingsinstallatie als de ventilatie-installatie verzorgd. De elektrotechnische en pv-installaties zijn uitgevoerd door onze partner, Bras Elektrotechniek uit Oss.

Doordat het tekenwerk in BIM werd uitgevoerd in de verschillende disciplines, werden de wanden en vloeren geprefabt aangeleverd op de bouw met de juiste sparingen.

De sanitaire en mechanische ventilatie is in een vroegtijdig stadium geprefabt in onze werkplaats. Hierdoor konden we de snelheid op de bouw samen met de aannemer er goed in houden. De verwarming is verzorgd door middel van stadsverwarming in samenwerking met HVAC uit Dordrecht.

Resultaat

Doordat het project uitgewerkt is in BIM  konden we in een vroegtijdig stadium de knelpunten constateren en oplossen.

Hierdoor konden we op de bouw de volledige productie maken, omdat er geen problemen waren met het verloop van het leidingwerk van de verschillende disciplines.

Binnen 10 maanden is er een prachtig blok van 76 woningen gerealiseerd waar Dordrecht trots op mag zijn.

Contact opnemen

Contact