Leerling in de schijnwerpers: Sam Jochems

18-06-2024

2240908 Van Puijenbroek 18 06 Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Dit keer stellen wij Sam Jochems voor. Sam is onze enthousiaste service- en onderhoudsmonteur in opleiding. Hij is in maart gestart bij ons met zijn BBL - werken-leren traject en is sindsdien een waardevolle aanvulling op ons team. In dit interview vertelt Sam over zijn opleiding, werk en vrijetijdsbesteding. 

Sam werkt en leert als monteur en servicemonteur, waarbij de nadruk op ketels en cv-installaties ligt. 

Werken-leren
Sam: “Ik volg een werken-leren opleiding op mbo 3 niveau, in de richting ‘1e monteur woningen.” Hij zit in het eerste jaar van zijn driejarige opleiding en heeft Van Puijenbroek Installaties zelf als leerbedrijf uitgezocht. “Ik woon in dezelfde straat én mijn vader werkt ook in de installatiebranche, als loodgieter.” Het is de bedoeling dat Sam alle drie de schooljaren bij ons blijft werken en leren. 

Gevarieerd werk
Sam vertelt enthousiast dat het hem goed bevalt bij ons. “Ik geniet van het gevarieerde werk. Ik ben elke keer ergens anders aan het werk en leer veel verschillende dingen op die manier. Ik werk vaak samen met Frank van Gestel, hij is mijn vaste begeleider. Maar bij al mijn andere collega’s kan ik altijd terecht met vragen!”

Theorie en praktijk
“De combinatie van theorie en praktijk sluit heel goed bij elkaar aan”, zegt Sam. “En Van Puijenbroek Installaties is gewoon een prettig bedrijf om te werken. De sfeer is heel prettig en naast het harde werken is het ook gezellig op de werkvloer. Er is tijd voor een dolletje! Inmiddels ben ik gewend aan de werkroutine, met vroeg opstaan bijvoorbeeld.” 

Breed ontwikkelen
Sam wil zijn kennis en vaardigheden zo breed mogelijk ontwikkelen. “Het doel is dat ik bij Van Puijenbroek Installaties blijf werken. De zekerheid die dit biedt, vind ik prettig. Daarom beveel ik Van Puijenbroek Installaties zeker aan bij andere leerlingen, als ze mij daarnaar vragen. Hier heb je goede collega’s, die geduldig uitleg geven en openstaan voor begeleiding.”

Voetballen
Sam is achttien jaar oud en woont thuis in Alphen met zijn ouders en broertje. In zijn vrije tijd voetbalt hij in het vriendenteam Viola 6 en kijkt hij graag naar voetbal. “In het weekend ga ik op stap met vrienden. Dit jaar ga ik ook met vrienden op vakantie: eerst naar Polen, daar zijn we benieuwd naar. En later naar en Lloret de Mar in Spanje!” 

We zijn blij met Sam en kijken uit naar zijn verdere ontwikkeling! Maakt het verhaal van Sam je nieuwsgierig naar werken, leren – of een combinatie – bij Van Puijenbroek Installaties? Neem dan contact met ons op: wij bieden veel mogelijkheden!

Neem contact met ons op!