Marcel de Voigt: al ruim 20 jaar een begrip

20-02-2024

2240077 Van Puijenbroek 20 02 Overzicht

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Wie kent hem niet in Alphen en omstreken? Onze Marcel de Voigt! Hij is sinds 2002 onderdeel van ons team. Genoeg reden om hem te vragen over zijn tijd bij Van Puijenbroek Installaties en de ontwikkelingen die daarbij horen.   

Bedrijfsleider
Van de 110 jaar die wij bestaan, is Marcel al ruim 20 jaar bij ons. Marcel: “Ik ben in 2002 gestart als bedrijfsleider. Dit verliep goed. Na vier jaar deed de kans zich voor om het bedrijf over te nemen van de Bonte Groep. Deze kans greep ik met beide handen aan. Sinds 2006 ben ik directeur/eigenaar van Van Puijenbroek Installaties.” 

Verduurzaming
“Van Puijenbroek is altijd bezig geweest met verduurzaming. Dit was vroeger al zo en dit is nog steeds het uitgangspunt van onze dagelijkse werkzaamheden. Van verwarmen met conventionele cv-ketels naar hoog temperatuur warmtepompen en brandstofcellen van Viessmann. Vroeger deden we ook veel gebouwbeheer, vooral voor gemeentelijke gebouwen. Inmiddels hebben bijna alle ketels en warmtepompen een wifi-aansluiting, waardoor we deze kunnen beheren op afstand.”

Nieuwe generatie
Marcel stipt nog iets aan wat vroeger anders was. “Vroeger waren medewerkers blij om bij een groot bedrijf aan de slag te gaan. Je kwam daar in dienst en verliet het bedrijf niet snel. Een jubileum van 40 jaar was geen uitzondering. Dit is nu anders. De nieuwe generatie heeft minder motivatie en minder behoefte om vijf dagen per week te werken. Uiteraard zijn er uitzonderingen op de regel. Maar ik merk wel dat deze generatie meer aandacht en begeleiding nodig heeft van de bedrijfsleiding dan eerdere generaties. Gelukkig hebben wij een trouw en hecht team, met hart voor de zaak! Al worden de haren wel wat grijzer kunnen we wel terugvallen op veel ervaring, kwaliteit en inzet.”

Overname
Een grote recente ontwikkeling in de geschiedenis van Van Puijenbroek Installaties, is de overname door Van Hoften Installatietechniek uit Hardinxveld-Giessendam eind 2022. Marcel: “Dit bracht de nodige veranderingen met zich mee. Inmiddels begint de rust terug te keren en zijn we gewend aan het nieuwe beleid. Mijn collega Peter Bakx was een fijne en welkome ondersteuning tijdens deze periode.”  

Betrouwbare partner
Marcel vertelt trots: “Welk bedrijf kan zeggen dat het bijna 115 jaar bestaat?! We hebben in al die jaren een mooie reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor montage en service in deze regio. Zeker nu klantcontact en vertrouwen belangrijke factoren zijn om voor een installateur te kiezen, bouwen we verder aan dit imago.”

Klantrelatie
Die persoonlijke relatie met klanten komt ook terug in Marcel zijn dagelijkse werkzaamheden. Hij vertelt: “Er zijn klanten waar ik al vele jaren contact mee heb. En deze klanten blijven ook ‘mijn’ klanten. Ik waardeer het klantcontact en vice versa. Wanneer de nood hoog is, voer ik af en toe nog zelf een klus uit. Dit wordt dan zeer gewaardeerd door klanten én collega’s.”

Toekomstplannen
‘Wat zijn de toekomstplannen voor Van Puijenbroek Installaties?’ Daar hoeft Marcel niet lang over na te denken. “Er zijn nog veel plannen en uitdagingen waar we ons mee bezig willen houden. Op de eerste plaats willen we graag ons kantoor renoveren en verduurzamen. Daarnaast werken we er hard aan om bekend te staan als dé installateur voor service en onderhoud in een straal van 25 kilometer rond Alphen. Iets wat altijd al in ons DNA heeft gezeten is innoveren en ontwikkelen. Hier blijven we actief mee bezig. Denk bijvoorbeeld aan brandstofcellen, waterstof toestellen en onderhoud op afstand.

Aanwas van monteurs
“De grootste uitdaging die voor ons in het verschiet ligt, is het opleiden van monteurs. Onder andere door reclame-uitingen en social media proberen we nieuwe medewerkers te werven. Dat blijkt helaas moeilijker dan dat het lijkt en de aanwas van nieuwe monteurs blijft nog achterwege. Daarom wil ik graag iedereen via deze manier proberen te enthousiasmeren voor ons mooie vak! Loop eens een dag mee of bekijk onze vacatures. Wij doen graag een bak koffie met je.”

Neem contact met ons op!