Meer dan trouwe sponsor

16-11-2023

Sponsoring v.v. Viola - Van Puijenbroek

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Van Puijenbroek Installaties geeft bij voetbalvereniging Viola uit Alphen het begrip ‘trouwe sponsor’ een geheel nieuwe dimensie. De installateur uit Noord-Brabant prijkt al sinds 1982 (!) onafgebroken op de shirts van de spelers in het eerste elftal.

Maar er is meer dan een sponsorrelatie: speler-tekenaar-werkvoorbereider Arjan Verhoeven vertelt.

Speler
“Zelf heb ik jarenlang op zondag in het derde gevoetbald”, zegt Arjan. “Inmiddels speel ik op mijn vierenveertigste op vrijdagavond in de 35+ competitie: zeven tegen zeven op een half speelveld. Zolang ik mij kan herinneren is Van Puijenbroek Installaties de hoofdsponsor. Jacques en Piet, de voormalige eigenaren, zijn begin jaren tachtig daarmee begonnen. Ver voor mijn tijd.

Nieuw complex
Sindsdien wordt de sponsorovereenkomst jaarlijks verlengd. Arjan: “Ik ben al tijden de enige medewerker die bij Viola voetbalt. Als tekenaar-werkvoorbereider ben ik nu ook bij de vereniging betrokken: ik heb de tekeningen verzorgd voor de installaties van het nieuwe complex.”

Lokale bedrijven
Het oude complex was nodig toe aan vervanging. In 2022 werd met de bouw begonnen en aan het begin van het seizoen 2023-2024 is het nieuwe clubgebouw in gebruik genomen. Arjan: “De club heeft gekozen zoveel mogelijk met lokale bedrijven en sponsoren samen te werken voor de realisatie van het nieuwe complex. Logisch dus dat wij voor de installaties in beeld kwamen.”

Boven maaiveld
Terwijl de oude kantine en kleedkamers nog in gebruik waren, werd aan de andere kant van het hoofdveld begonnen met de nieuwbouw. Arjan: “Vanuit de kantine heb je nu vrij zicht over het hoofdveld, en er is een groot terras. Het is een betere plek, ik vind het een mooi gebouw geworden!” De kantine steekt een meter boven het maaiveld uit, de kleedkamers zijn in de ondergelegen ‘kelder’.

PV-panelen
Arjan: “Dat vraagt om zorgvuldige ventilatie, wat we netjes hebben opgelost. Wij hebben de W-installaties verzorgd: douches en toiletten voor de negen kleedkamers, de toiletten voor de kantine, wateraansluitingen in de kantine en de keuken. Heel het gebouw is gasloos. Verwarming en warm water wordt verzorgd door warmtepompen, in combinatie met PV-panelen. Deze PV-panelen hebben wij van het oude clubgebouw verplaatst naar het dak van de nieuwe kantine.”

Vaste leveranciers
“Het werk had een lange doorlooptijd en was in verschillende fases verdeeld. Daardoor was het voor ons goed bij te houden. Het is voorspoedig verlopen”, zegt Arjan. “We maakten deel uit van het bouwteam en hebben gebruikgemaakt van onze vaste leveranciers: warmtepompen van Stiebel Eltron en voor legionellapreventie het De Melker systeem. Altijd belangrijk bij een sportvereniging, waar veel gedoucht wordt.”

De reacties zijn positief, zegt Arjan: “Iedereen is er blij mee!”

Wilt u meer zien van Van Puijenbroek Installaties? Kijk dan eens rond op onze website of bezoek eens een wedstrijd van v.v. Viola!

Neem contact met ons op!