Verplaatsen en vernieuwen historische boerderij

19-03-2024

Van Puijenbroek - project Chaam

Heeft u een vraag?

Neem contact op

Wij zijn trots op het verwerven van een nieuwe opdracht in Chaam. Hier staat ons een unieke uitdaging te wachten: de verplaatsing en vernieuwing van een historische boerderij uit 1920!

Dit project belooft een technisch hoogstandje te worden. Bovendien is het een voorbeeld hoe moderne technologie harmonieus samengaat met traditionele bouw.

Rijke geschiedenis
Het project houdt in dat de boerderij, een oud en vervallen pand met een rijke geschiedenis in volle glorie hersteld wordt, De boerderij wordt in zijn geheel afgebroken en vervolgens negen meter verderop in originele staat opnieuw opgebouwd. Bijzonder aspect is de integratie van een grondgebonden warmtepomp en een warmteterugwinning (WtW) systeem.

Authentieke uitstraling
Deze moderne energievoorzieningen worden zodanig aangebracht dat ze de authentieke uitstraling van het pand niet aantasten. Het is een uitgelezen kans te laten zien hoe wij de balans weten te vinden tussen behoud van historisch erfgoed, en de implementatie van duurzame, toekomstbestendige oplossingen.

Updates delen
De werkvoorbereiding is inmiddels opgestart. Wij kijken ernaar uit dit project, dat voor een particuliere opdrachtgever wordt uitgevoerd, in meerdere fases tot een succes te brengen. We delen regelmatig updates op onze website en social media over de voortgang.

Neem contact met ons op!