Kantoor Van Hoften te Hardinxveld-Giessendam

Vraag

In 2016 heeft een brand het kantoorpand van Van Hoften verwoest. Hierdoor waren wij genoodzaakt om in korte tijd een nieuw pand op te bouwen. Hoe pakten we dat aan?

werken bij van Hoften

Advies

Van Hoften Installatietechniek trad op als eigen adviseur in het project. We hebben ons laten leiden door het thema ‘duurzaamheid’. Dit is terug te vinden in de toepassing van warmtepompen, PV-panelen en WTW-systemen in en op het kantoorpand. Kortom: alles in het kader van energiebesparing. Daarbij hebben wij in het nieuwe pand alle installaties verzorgd.

Werkzaamheden

Van Hoften heeft haar eigen pand voorzien van de sanitaire-, verwarming- en ventilatie-installaties. De sanitaire installatie is inclusief een Quooker en Grohe Blue Home systeem in de keuken en kantine geïnstalleerd. De verwarming is gerealiseerd met twee bodemgebonden warmtepompen. Eén voor eigen gebruik en de ander voor het simuleren van een NOM-woning (Nul op de Meter). Het dak is voorzien van 220 PV-panelen die bij volledige capaciteit 60 kW kunnen leveren. De ventilatie-installatie bestaat onder andere uit aparte WTW-systemen voor de presentatieruimte en de kantine en een ventilatie-afzuiging op de toiletpotten, aangesloten op het ventilatiesysteem.

Resultaat

Binnen een jaar is een prachtige werklocatie gerealiseerd waar in een goed klimaat prettig gewerkt kan worden. Het gebouw is volledig energieneutraal door de toepassing van duurzame installaties. Een resultaat om trots op te zijn.

Contact opnemen

Contact