38 woningen 'Heeren van Rustenburg' te Puttershoek

Vraag

‘Heeren van Rustenburg’ een nieuwe buurt met een dorps karakter waar 38 rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaand huizen en rijbungelows moesten verrijzen. Dit project was voor ons geen probleem, omdat wij dit concept voor Van Wijnen Dordrecht al tweemaal eerder hebben gebouwd. Het ene project ‘Abel Tasmankwartier’ in het hart van Oud-Beijerland bestaande uit 35 woningen en het andere project ‘Het Orkest’ aan de rand van de nieuwbouwwijk Poortwijk in Oud-Beijerland bestaande uit 20 woningen. De ‘Heeren van Rustenburg’ is een nieuwe wijk die karakteristiek passend is bij de bestaande bebouwing van het dorp.

werken bij van Hoften

Advies

Alle huizen in de Heeren van Rustenburg moesten duurzaam worden opgeleverd. Door middel van een lucht-water warmtepomp voor de verwarming en het warm tapwater (het warme water uit de kraan) worden de traditionele cv-ketel vervangen. De warmtepomp die wordt toegepast heeft geen gasaansluiting en haalt warmte uit de buitenlucht. De warmtepomp bestaat uit twee units, een binnen- en een buitenunit. De buitenunit onttrekt energie vanuit de buitenlucht. Deze energie wordt in de binnenunit omgezet in warmte. Bij de Heeren van Rustenburg staat de binnenunit op zolder en de buitenunit op de garage of in de achtertuin. Het warme water wordt opgeslagen in een boilervat van 200 liter. Een duurzame en energiezuinige oplossing dus! Tevens zijn alle woningen uitgerust met een WTW-ventilatiesysteem waarbij warmte wordt teruggewonnen. Daarmee is het project ‘De Heeren van Rustenburg’ duurzaam en toekomstbestendig. 

Werkzaamheden

Wij verzorgde de complete werktuigbouwkundige installaties, bestaande uit: riolering-, water-, sanitaire-, verwarmings- en de (WTW-)ventilatieinstallaties. Daarnaast mochten wij ook het zinkwerk  verzorgen voor de goten, afdekkappen voor de kopgevels en de hemelwaterafvoeren aan de gevels.

Resultaat

Een trilogie is nu compleet na de oplevering van het project 38 woningen in ‘Heeren van Rustenburg’ in Puttershoek, welke wij met Van Wijnen en hetzelfde bouwteam mochten ontwikkelen. Dezelfde stappen als de vorige projecten werden gezet. Echter is tijdens dit project nog beter afgestemd, waardoor we een sneller bouwproces konden realiseren. Wij zijn trots dat wij kunnen bijdragen aan deze efficiënte manier van ontwikkelen en het bouwen van drie mooie projecten.

Contact opnemen

Contact