97 woningen Van Besouw fase 1 te Goirle

Vraag

Op een prachtige locatie, dichtbij het centrum van Goirle en het prachtige beekdal, werkt de Nederlandse Bouw Unie aan de herontwikkeling van het Van Besouw-terrein. Het terrein van de voormalige tapijtfabriek wordt omgetoverd tot een complete nieuwbouwwijk. De nieuwe wijk kenmerkt zich door het industriële karakter en de beleving van het weldadige groen van de Oude en Nieuwe Leij die door de aangrenzende groene natuurparel lopen. Een mix van een tijdloze en stoere architectuur wordt afgewisseld door meer dorpse vormgeving.

Niet alleen de woningen en appartementen worden kwalitatief hoogwaardig uitgevoerd, maar ook de inrichting van de openbare ruimte is van bijzonder hoge kwaliteit. De gebouwen, straten en pleinen zijn ontworpen als geheel, met verwijzingen naar de vroegere functie en behoud van de schoorsteen als icoon van de nieuwe wijk. Ook de gevel van het voormalig hoofdkantoor van Van Besouw blijft bewaard en de voormalige portiersloge. Door bestaande kwaliteiten met nieuw te combineren ontstaat een nieuwe wijk met oude ziel. Het plangebied van ongeveer 6 hectare ruimte biedt ruimte aan circa 190 woningen en appartementen. Inmiddels is Van Hoften Installatietechniek BV gestart met de realisatie van de W-installatie ten behoeve van de eerste 97 woningen.

werken bij van Hoften

Advies

In de woningen verzorgt Van Hoften de sanitaire-, verwarmings- en ventilatie-installatie en het zinkwerk. De sanitaire installaties zijn voor een deel van de woningen uitgewerkt door een externe showroom en bestaat veelal uit luxe sanitair. De cv-installatie is uitgevoerd middels water-water warmtepompen. Elke woning is voorzien van bronboringen met als afgiftebron gekozen voor vloerverwarming. De ventilatie installatie is hier uitgevoerd middels een WTW ventilatie systeem welke ventileert middels standenschakelaar. De installaties van deze woningen zijn aan de voorkant uitgedacht in een bouwteam waarbij de adviseurs van Van Hoften Installatietechniek al vroegtijdig om tafel zat om mee te kunnen denken in het totaalconcept. Zowel de EPC eis als de wetgeving “gasloos bouwen” heeft geleid tot een keuze voor een individuele water/water warmtepomp installaties in combinatie met pv panelen en een WTW-D ventilatiesysteem. 

Werkzaamheden

Op moment van schrijven is Van Hoften gestart met de eerste werkzaamheden op het voormalige Van Besouw terrein. De bronnen voor de warmtepompen voor de eerste 97 woningen zijn inmiddels aangebracht.

Wij zijn trots dat wij als van Hoften een bijdrage mogen leveren aan de ontwikkeling van dit prachtige plan. 

Contact opnemen

Contact