Het Timmerhuis te Rotterdam

Vraag

Het Timmerhuis betreft een speciaal project in het historische centrum van Rotterdam. Het oude Stadstimmerhuis-pand is namelijk verbonden met hypermodern glas- en staalwerk. In dit project zocht opdrachtgever Heijmans een partner voor de woninginstallatie bij 92 luxe appartementen vanaf de 5e verdieping. Hoe participeerde Van Hoften in dit project?

werken bij van Hoften

Advies

De opdrachtgever verzorgde alle installaties voor het commerciële deel van het complex, tot aan de voordeur van de appartementen. Voor de realisatie van de installaties in de appartementen was Van Hoften Installatietechniek de aangewezen partner. Mede door het advies op de duurzame elementen van onze installaties kon ook het BREEAM-NL-certificaat worden behaald.

Werkzaamheden

Van Hoften Installatietechniek heeft alle installaties achter de voordeur van de woningen verzorgd. De sanitaire installatie incl. het sanitair, verwarming d.m.v. vloerverwarming, koeling d.m.v. vloerkoeling, luchtkoeling op de ventilatie-installatie en waar nodig plafondkoeling, ventilatie d.m.v. een WTW-systeem en de elektrotechnische installatie.

Resultaat

Dit uitdagende en luxe project is geslaagd. We werkten mee aan het gevraagde social return en ook werd het Certificaat BREEAM-NL “Excellent” afgegeven. Een resultaat om trots op te zijn.

Contact opnemen

Contact