Ronduit Utrecht

Vraag

Het project ‘Ronduit Utrecht’ is middels een bouwteam opgestart. De voorbereidingen zijn gestart in februari 2019. Na een faillissement van een aannemer heeft de bouw tijdelijk stilgelegen. Dankzij Woningborg kon het project worden overgedragen aan HSB Bouw BV uit Volendam.

Het duurzame project bestaat uit 32 woningen en 8 appartementen. De woningen betreffen royale herenhuizen, waarvan 13 woningen zullen worden uitgevoerd als ‘annex-woning’. Dit betekent dat de woningen zijn voorzien van twee volwaardige entrees en heel flexibel kunnen worden ingedeeld.

werken bij van Hoften

Advies

De gemeente Utrecht eiste voor dit project een stevige duurzaamheidsambitie, namelijk een EPC van -0,1 of lager. Uiteindelijk hebben we hiervoor een uitstekende oplossing gevonden. Voor het project hebben we 40 stuks Nibe water/water warmtepompen toegepast in combinatie met 280 stuks PVT-panelen. Daarbij komen nog eens 400 conventionele PV-panelen om ‘extra’ elektriciteit op te wekken. Door de toepassing van deze installaties kunnen de woningen worden gekwalificeerd als duurzame woningen. Verder zijn de woningen voorzien van een mechanische ventilatie met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer.

Werkzaamheden

Wij verzorgen voor dit project de complete technische installatie. De installatie bestaat uit de riolering en de installaties voor water, sanitair, verwarming, ventilatie en de elektrotechnische installaties.

Resultaat

Inmiddels is het project is zo goed als opgeleverd. Ondanks de uitdagende engineering en uitvoering, is het project naar alle tevredenheid verlopen.

Contact opnemen

Contact