202 lodges in Safaripark Beekse Bergen

Vraag

Van Hoften is gevraagd om samen met Hurks deel te nemen aan een tender voor 202 lodges op Safaripark Beekse Bergen. In een bouwteam zijn de wensen van de opdrachtgever verwoord in een plan en is e.e.a. verder tot uitvoering gebracht. Wetende dat er twee andere teams (bouwbedrijven met partners) ook probeerden deze opdracht binnen te halen. In dit project draaide alles om ‘beleving’. Dit vraagde van ons een creatief brein en out-of-the-box denken.

werken bij van Hoften

Advies

Wij hebben het complete installatieadvies verzorgd voor alle technische installaties, waarbij all-eletric het uitgangspunt was. Tijdens de bouw van de eerste ‘lodge’ zijn de plannen gewijzigd. Wij hebben opdracht gekregen om de lodges uit te voeren met een lucht/water-warmtepomp en warmwatervoorziening in plaats van elektrische vloerverwarming en een elektrische boiler voor de warmwatervoorziening.

Werkzaamheden

Door de goede samenwerking met Hurks kon de werkvoorbereiding en engineering tot in detail worden uitgevoerd. Daarin zijn hobbels genomen en sprongen gemaakt. Ook het verwerken van gegevens tot werkorders in BIM was mede van invloed op het eindresultaat.

Logistiek was voor ons het toverwoord! In 7 maanden zijn de 202 lodges opgeleverd. Prefab op locatie, eigen transportvoorzieningen op de bouwplaats, maar vooral teambuilding en samenwerking met de andere partners was een must. Er was dagelijks kort en wekelijks groot overleg om de planning, voortgang en bezetting als team te bepalen.

Mede door deze structuur konden riolering, waterleiding, ventilatie, verwarming en elektra volgens een strak schema gemonteerd worden en was prefab tot in de kleinste details mogelijk.

Resultaat

Van Hoften is trots op het team dat dit project heeft uitgevoerd! Volgens het team was het een belevenis om voor de ‘Grand Opening’ de puntjes op de ‘i’ te mogen zetten in het bijzijn van de reeds gevulde savanne met wilde dieren. “Je hangt niet iedere dag een doucheslangcombinatie op, terwijl op de achtergrond een leeuw staat mee te kijken.”

Contact opnemen

Contact