Woonzorgcomplex Ganshoek te Lage Zwaluwe

Vraag

Onze partner bouwbedrijf Remmers uit Tilburg, was uitgenodigd in te schrijven op een tender voor de realisatie van 40 zelfstandige appartementen, 12 PG-woningen en een algemene ruimte in de Ganshoek te Lage Zwaluwe. Gezien onze expertise op het gebied van duurzaamheid heeft Remmers ons vanaf het begin in het bouwteam betrokken. Een eis was dat er een EPC-waarde van 0,4 behaald moest worden. Een lagere waarde leverde extra bonuspunten op. Hoe kon Van Hoften daarbij helpen?

werken bij van Hoften

Advies

We behaalden een lagere EPC-waarde door toepassing van lucht/water-warmtepompen van Daikin. Dit zowel voor de 40 appartementen als de PG-eenheden. Naast een lagere EPC-waarde liepen we vooruit op de eis ‘gasloos bouwen’, een maatregel die de overheid recentelijk heeft genomen. Mede door onze duurzame oplossingen en de gekozen concepten wonnen wij samen met Remmers de tender en is het project gerealiseerd in 2018.

Werkzaamheden

Het project is vanuit onze adviestak overgedragen aan het projectteam binnen Van Hoften. Zij detailleerden het project in nauwe samenwerking met het bouwteam en brachten het tot een goede uitvoering. Van Hoften heeft 40 individuele installaties verzorgd voor de appartementen. Deze bestaan uit een Daikin warmtepomp, ondersteund door een HRSolar zonnecollectorsysteem en een Zehnder WTW-systeem. Voor de 12 PG-woningen met 3 algemene huiskamers bestaan de installaties uit een collectieve lucht/water-warmtepomp op het dak. Met een groot buffervat voor verwarming en koeling van het gebouw en Zehnder WTW-systemen.

Resultaat

Door het werken in een bouwteamverband met een gezamenlijk standpunt en einddoel, en onder de UAV-GC voorwaarde, hebben we een schitterend gebouw gemaakt. Zonder onderlinge discussies over meer en minderwerken.

Contact opnemen

Contact